Hoe gaat het FSC/PEFC-certificeringsproces bij ons?

De weg naar uw FSC / PEFC certificaat:

Als u ervoor kiest dat wij u volledig begeleiden bij het halen van het FSC / PEFC certificaat dan ziet het proces er over het algemeen zo uit:

 • 1e bezoek: Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  Persoonlijk contact vind ik belangrijk: daarom kom ik graag vrijblijvend bij u langs om al uw vragen over FSC /PEFC te beantwoorden. In dit gesprek informeer ik u over de mogelijkheden die u heeft om FSC /PEFC gecertificeerd te worden en hoe ik u daarbij kan helpen.
 • 2e bezoek: Inhoudelijk opzetten van het systeem.
  Wij zijn erin gespecialiseerd om uw FSC- en/of PEFC-systeem zodanig op te zetten dat het zo goed mogelijk past binnen uw huidige manier van werken: u hoeft dus niet uw huidige werkwijze/bedrijfsproces onnodig overhoop te gooien. Tijdens dit bezoek wordt ook gesproken over de keuze voor een certificerende instelling. (Vaak is dit een afzonderlijke afspraak, maar dit kan ook gecombineerd worden met het kennismakingsgesprek)
 • Uitwerken van de verschillende documenten en uitvoeren van de gemaakte afspraken Zowel wij als u zullen na het 2e gesprek wat “huiswerk” hebben. Zo maken wij uw FSC- en/of PEFC-procedure en -werkwijze klaar en zult u met de diverse afdelingen de gemaakte FSC/PEFC-afspraken implementeren. Desgewenst nemen wij contact op met de certificerende instelling om afspraken te maken voor de eerste audit (= “certificeringsaudit”)
 • 3e bezoek:
  Wij geven training aan de betrokken medewerkers en daarna nemen we samen de uitgevoerde werkzaamheden door.
 • 4e bezoek:
  Certificeringsaudit. Zo’n audit duurt een uur of 3. Wij zijn daar ook bij om u terzijde te staan, mocht dat nodig zijn.
 • Na de gedegen voorbereiding die wij u bieden is er na de certificeringsaudit over het algemeen niets meer te ondernemen, want u heeft het certificaat gehaald. Na 2 á 3 weken ontvangt u van de certificerende instelling de papieren dat u gecertificeerd bent, uw bedrijf wordt ook vermeld in de database van FSC en/of PEFC en u kunt FSC en/of PEFC gecertificeerde producten gaan verkopen!

De weg naar uw FSC / PEFC certificaat:

Zoals elk certificeringssysteem is ook het systeem van FSC / PEFC voortdurend in beweging: u zult dus ook tussen de jaarlijkse audits door af en toe geconfronteerd worden met wijzigingen van FSC / PEFC en/of de certificerende instelling. Uiteraard kunnen wij u desgewenst ook daarbij ondersteunen. We doen dit in de vorm van een “onderhoudscontract”. We bieden u hierbij het volgende:

 • U kunt ons bellen/mailen voor vragen/informatie;
 • We nemen uit onszelf contact met u op mocht daar aanleiding voor zijn;
 • We voeren een interne audit uit. Wij doen dit ongeveer 1 maand voor de jaarlijkse externe audit.
 • U kunt ons benaderen om telefonisch of per mail assistentie te verlenen mocht FSC / PEFC en/of uw certificerende instelling met wijzigingen of vragen komen;

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw FSC / PEFC systeem, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.

Ondersteuning bij de jaarlijkse externe FSC / PEFC-audit:

Jaarlijks wordt uw bedrijf ge-audit door de externe auditor van de certificerende instelling. Dit is hét moment dat uw FSC / PEFC-systeem op orde moet zijn. Desgewenst kunnen wij ook bij deze jaarlijkse externe audit aanwezig zijn en u assisteren bij deze audit. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om u terzijde te staan tijdens de jaarlijkse externe audit, neem dan contact met ons op.

Kijk hier voor een overzicht van al onze FSC-diensten waar we u mee kunnen helpen.