FSC Certificering

Uw ISO- en FSC/PEFC-systeem integreren?

Veel organisaties hebben tegenwoordig al meerdere certificaten.: ISO, VCA, KOMO, Bouwgarant en natuurlijk FSC/PEFC. In veel organisaties zijn dit “losse” systemen die naast elkaar functioneren. Meestal zijn dit nog “papieren” systemen met veel mappen vol met procedures. Meer en meer zijn organisaties bezig ook deze systemen te automatiseren zodat alle procedures en werkinstructies via het intranet voor iedereen ontsloten worden.

Diverse bedrijven hebben de verschillende systemen inmiddels ook geïntegreerd. Dit heeft als voordeel dat de medewerkers niet verschillende werkinstucties naast elkaar hoeven te raadplegen, maar in één oogopslag kunnen zien hoe ze moeten werken willen ze aan de vereisten van alle certificaten voldoen. Het nadeel van integratie is echter de onderhoudbaarheid en de inzichtelijkheid van het systeem. De systemen zijn dan immers volledig geïntegreerd waardoor het lastiger is om bijvoorbeeld alleen het FSC/PEFC-systeem te bekijken en te verbeteren. Bij audits betekent dit ook dat het soms lang zoeken is naar essentiële elementen van de FSC/PEFC procedures.  Wij helpen u graag aan een gebruikersvriendelijk geïntegreerd certificaten systeem.

Afspraak maken?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw ideeën en onze mogelijkheden te bespreken.

Bel me voor een vrijblijvende afspraak:
06 – 43 56 35 56.

Mailen kan natuurlijk ook:
ruud@houtcertificering.nl

Of u vult het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Uw naam*

Uw email *

Uw telefoonnummer *

Ruud de Boer (1961) is een ervaren FSC/PEFC COC lead auditor en zet de opgedane kennis in om u te helpen op FSC/PEFC gebied met oplossingen die altijd naadloos passen in uw bestaande manier van werken. Trefwoorden hierbij zijn: klant staat centraal, doelgericht, afspraak = afspraak, no-nonsense. Lees meer.