Uw huidige FSC- of PEFC-systeem efficiënter maken

Uw huidige certificering systeem efficiënter maken

certificering systeem efficiënterHet fraaie van het FSC/PEFC systeem is dat het u alleen vertelt wat u moet doen en niet hoe! In praktijk zijn intussen heel veel verschillende systemen geïmplementeerd die wel allemaal voldoen aan de FSC/PEFC eisen, maar die in sommige gevallen de organisatie met (te) veel werk opzadelen. Werkt uw FSC/PEFC-systeem naar tevredenheid of heeft u de indruk dat het eenvoudiger kan?

Als auditor zie ik bijvoorbeeld nogal eens ingewikkelde spreadsheets waar met de beste intenties allerlei informatie in wordt bijgehouden die voor het FSC/PEFC-systeem niet noodzakelijk is. Mijn advies is om alleen die informatie te registreren zoals geëist door de FSC- resp. PEFC-standaard en wellicht is het mogelijk om deze informatie in uw huidige computersysteem te registreren zodat spreadsheets helemaal niet meer nodig zijn?

Klagen uw collega’s wel eens dat het zo veel of gecompliceerd werk is? In dat geval helpen wij u graag om uw FSC/PEFC-systeem eenvoudiger te maken. U heeft dan dus een FSC/PEFC systeem dat efficiënt en “geruisloos” draait. Bel ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.