Referenties

Lees wat anderen over Ruud de Boer schreven:

Ruud weet waar hij het over heeft en geeft je voldoende handvat om een goede start te maken. Fijne samenwerking. Gert-Jan ten Klei (Directeur) DMi Ten Klei – “Creative DM Factory”

Great walk through support to ensure we had a smooth and painless audit. Ruud is collaborative, highly responsive and very professional.

Ailyssa Pretorius
(Operations Lead)
CUTR

Ruud heeft ons geholpen om FSC gecertificeerd te worden. Voor onze organisatie was dit een nieuwe certificering waarmee wij nog niet bekend waren. Na eerste contact was de samenwerking snel in gang gezet. Ruud is erg fijn in omgang en zorgt voor een goede structuur gedurende het opzetten van de certificering. Alles wordt netjes stap voor stap uitgelegd waardoor de implementatie vlotjes verloopt. Ruud neemt ook de tijd om mee te denken in pragmatische oplossingen van de administratieve zaken.

Marcel Stiphout
(Director Operations Netherlands)
Signode Netherlands B.V.

Zeer professionele en uitgewerkte begeleiding ten aanzien van de FSC certificering.
Mede dankzij de samenwerking met Ruud hebben we de FSC certificering succesvol afgerond.

Jorrit Heijnen
(Director operations)
EDCO Eindhoven B.V.     

Zeer tevreden met de professionele begeleiding en expertise van Ruud de Boer bij onze FSC-certificeringsinspanningen. Zijn diepgaande kennis en begeleiding hebben ons geholpen om het proces soepel en efficiënt te doorlopen.

Bart Daams
(Regulatory Affairs & Compliance Manager)
Toi-Toys B.V.

Ruud heeft ons geholpen bij het opzetten van een bedrijfsproces voor onze FSC COC certificering. Dankzij zijn goede voorbereiding hebben we de initiële audit zonder enige afwijkingen behaald. De samenwerking verliep prettig en Ruud neemt de tijd om vragen e.d. te beantwoorden.

Niles Verdouw
(Supply Chain Coördinator)
Van Nifterik Holland B.V.

Complimenten aan Ruud de Boer! Ruud heeft ons (De Jong Afbouw) zeer deskundig en op prettige wijze begeleid in het proces naar ons
FSC certificaat. Bedankt Ruud.

Robert de Jong
(Directeur)
De Jong Afbouw Bergambacht BV

Ruud de Boer is zeer deskundig en ervaren. Zijn eenvoudige werkwijze maakt het voor iedereen begrijpelijk en overzichtelijk.
We kijken terug op een prettige samenwerking, goede begeleiding en zijn blij met het behaalde resultaat!

Tineke den Uijl
(Administratief medewerker)
Houtman Aannemers

Ruud is een prof, die denkt in mogelijkheden en aangeeft waar je efficiënter zou kunnen werken. Prima ervaringen!

Bas Beekman
(Supply Chain Manager)
Maiburg Hout B.V.

Ruud heeft ons uitstekend geholpen bij het weer up to date krijgen en het voor ons weer werkbaar maken van ons FSC systeem. Praktisch en vakkundig.

Martien van den Bouwhuijsen
(Directeur)
Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen B.V.

Wij hebben Ruud in de arm genomen om het FSC-bedrijfsproces te vernieuwen èn PEFC gecertificeerd te worden. Inmiddels geslaagd! Door zijn jarenlange ervaring, ook als auditor, weet hij als geen ander waar hij over praat. Het proces is tot in de kleinste details beschreven, wat heel prettig werkt voor eenieder die er binnen de organisatie mee te maken krijgt. Er zit natuurlijk hier en daar ook wat droge kost tussen, maar Ruud weet dat op een hele toegankelijke manier over te brengen. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Yvonne Bijvoet
(Administratief medewerker)
Lithos Bouw&Ontwikkeling B.V.

Ruud is een fijn persoon om mee samen te werken, heeft veel ervaring en heeft ons super goed geholpen om op een snelle en kwalitatieve manier ons certificaat te krijgen. Door de ervaring en de kennis van Ruud ben je in een korte tijd goed geïnformeerd. Door de contacten die Ruud heeft opgebouwd heb je snel contact met de juiste personen.

Roy van Tilburg
(Inkoop)
Heutink productiepartners B.V.

Met de hulp van Ruud, hebben wij binnen enkele dagen de FSC-certificering binnen ons bedrijf opgezet. Het op maat gemaakte handboek zorgt ervoor dat het voor iedereen in de organisatie duidelijk is wat hij of zij moet doen.

Het systeem is eenvoudig en voor iedereen werkbaar.

Ruud, bedankt voor de fijne samenwerking.

Johan Wit
(Directeur)
Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.

Een goede en pragmatische implementatie van het FSC-keurmerk was waar we naar op zoek waren. Deze invulling hebben we samen met Ruud snel en effectief in kunnen vullen en dan ook met succes behaald. Niet alleen de implementatie maar ook een goede opbouw en borging van het gehele proces zodat we het geheel zelfstandig in de toekomst kunnen opvolgen waardoor we de juiste kwalitatieve processen en documentatie hebben. We hebben de samenwerking met Ruud als prettig ervaren. Ruud heeft door de inzet van zijn kennis, handreikingen en snelle inleving in onze bedrijfsprocessen veel uit handen genomen, zeker de moeite waard geweest!

Frans Dilven
(Directeur)
Mega Collections B.V.

Ruud, dank je voor de fijne samenwerking in dit relatief snelle proces. De hulp in het opzetten van het FSC bedrijfsproces en jou kennis m.b.t. de certificering heeft ons erg geholpen om de FSC certificering voor elkaar te krijgen. We kunnen met dit proces, ons richten op de FSC vraagstelling van onze klant zodat we maatschappelijk verantwoord ondernemen richting het milieu.

Ruud van de Weijer
(Hoofd Bedrijfsbureau)
Redie interieurs Oirschot B.V

Als glasbedrijf zijn wij op projectbasis veel actief op de renovatiemarkt. Vanuit de opdrachtgevers kregen wij steeds vaker de vraag voor het gebruik van FSC® gecertificeerde glaslatten. Vandaar dat wij als GLAS VAN VEEN hebben besloten ons te laten certificeren voor het kunnen verwerken van FSC® gecertificeerde glaslatten. Een speurtocht op internet bracht ons bij Ruud de Boer. Zoals de website er ook uitziet: strak, snel en modern, zo heeft Ruud ons als adviseur door het certificatietraject heen geholpen. In korte tijd werd het administratieve gedeelte opgezet en een training voor ons personeel gedaan. Dit heeft erin geresulteerd dat wij ons, als één van de zeer weinige glasbedrijven binnen Nederland, een FSC® gecertificeerd bedrijf mogen noemen.

Michael Kleibergen
(Calculator Werkvoorbereider)
Glas van Veen

Ruud de Boer werd aangeraden door een van onze leveranciers. Na het kennismaking gesprek was het duidelijk waar Ruud voor staat, een simpel en duidelijk systeem. Een snel op maat gemaakt handboek zodat iedereen binnen bedrijf aan de slag kan met de FSC certificering. Bart Blatter MB afbouwmontage
Wij hebben Ruud de Boer op advies van een bevriende leverancier uitgenodigd om ons te helpen met het opnieuw inrichten van ons FSC systeem. Na een korte verhelderende kennismaking waarin Ruud exact vertelde hoe hij altijd te werk gaat hebben we besloten om begin 2020 te starten met dit traject. Allereerst werd een goede inventarisatie gemaakt van de bedrijfsprocessen welke vertaald is in een duidelijk stroomschema waarin de FSC standaard goed verankerd is. Ruud verstaat de kunst om hoofdzaken van bijzaken te scheiden en heeft zo een heldere en werkbare handleiding voor ons bedrijf gemaakt waardoor FSC niet langer als een “last” beschouwd wordt binnen de organisatie. Middels een visuele training hebben we veel extra kennis vergaard en inzicht gekregen waar we op moeten letten bij de controle van FSC documenten. Bij de jaarlijkse audit die we onlangs hebben afgerond hadden we hierdoor geen op -of aanmerkingen. Al met al een geslaagd traject en kunnen we Ruud aanbevelen als FSC deskundige. Martijn de Zoeten (Directeur) MTH Bouwproducten
Ruud heeft ons geholpen met het opzetten van ons FSC bedrijfsproces en bijbehorende procedure. Hij is deskundig en geeft gerichte adviezen om de zaken snel en praktisch voor elkaar te krijgen. Wij zijn dan ook erg tevreden over zijn werkwijze en het behaalde resultaat. George Verheijen (KAM-coördinator) Hekker Interieurbouw B.V.
Vanwege de steeds grotere vraag naar FCS hout zijn wij in contact gekomen met Ruud. Ruud heeft ons goed begeleid om in een kort tijdsbestek onze FSC certificering te halen. Hierdoor kunnen we nu producten leveren met een FSC keurmerk. Hartelijk dank voor de fijne samenwerking en het snelle resultaat! Janine Verlaan, (Product development & Quality management) Jollein
Wij, BrandPremiums, willen op een steeds meer verantwoordelijke en sustainable manier te werk gaan. Het FSC keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer, dus willen wij ook naar de buitenwereld communiceren dat wij hiermee werken. Ruud de Boer heeft ons op een rustige en vooral hele duidelijke manier begeleid hierin. Hij heeft het volledig uit handen genomen en ervoor gezorgd dat wij met vlag en wimpel door de audit heen kwamen. Nogmaals heel veel dank Ruud! Sanne von Meijenfeldt, (Operations Manager) BrandPremiums
Ik maak nu al een paar jaar gebruik van Ruud als adviseur betreffende onze FSC certificering. Vooral de praktische insteek van hoe om te gaan met de FSC-administratie vind ik een sterk punt. Daarnaast is Ruud gewoon prettig in de omgang en denkt hij mee met ons hoe een en ander qua FSC procedures het beste ingericht kan worden. Henk Biermans, (KAM-Coördinator) Wijnen Bouw Someren B.V.
Na een zoektocht op internet naar een adviesbureau om ons bedrijf te begeleiden naar een FSC certificering kwamen we uit op Ruud de Boer zijn website. De keuze voor Ruud kwam voort uit de goede referenties die hij op de website heeft staan. Vanaf het eerste moment dat Ruud bij ons op kantoor kwam had ik al een klik met hem en het bleek al snel dat wij een goede keus hadden gedaan getuige zijn overweldigde kennis van FSC certificeringen. Het maatwerk dat Ruud levert sluit perfect op ons bedrijf aan mede dankzij zijn begrijpbare documenten en handige Excel sheets. Door Ruud was onze allereerste FSC Audit dan ook vlekkeloos verlopen, zonder op of aanmerkingen van SKH. Zelfs van de SKH Auditeur kreeg hij complimenten voor zijn uitgebreide beschrijving van het FSC bedrijfsproces, had hij nog niet vaak gezien zei hij. Al met al is Ruud de Boer een echte aanrader voor bedrijven welke het voortraject en nazorg van de FSC certificering willen laten verzorgen door een adviesbureau. Hans Hendrikx, Prefab+ dakkapel
Door diverse aanvragen uit de markt hebben wij besloten om ons bedrijf te laten certificeren met een PEFC- en FSC keurmerk. Na een eerder bezoek twee jaar geleden, waarbij Ruud een goede indruk achterliet, hebben we besloten met Ruud in zee te gaan om ons door deze procedure heen te helpen. Je merkt gelijk dat Ruud ervaring heeft hierin en mede door zijn aanpak zijn we er in korte tijd in geslaagd om beide certificaten binnen te halen. Ruud heeft een eigen aanpak waarbij hij gebruik maakt van een handleiding waarbij alle zaken worden aangestipt en niets wordt vergeten. De audit was via SCS ook vrij snel geregeld. Vanaf januari 2020 zijn we PEFC en FSC gecertificeerd voor diversen producten. Frank Vousten, Unifloor B.V.
De afgelopen periode hebben we diverse aanvragen gehad waarin ook het FSC keurmerk werd gevraagd. Een groot schilder -en afwerkingsbedrijf, waar wij veel mee samenwerken, vroeg hier ook om. De reden hiervoor was, omdat dit bedrijf voor een opdrachtgever werkt welke duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Zij waren al eerder dit jaar gecertificeerd. Hun ervaringen met Ruud de Boer waren uitstekend. Wij hebben Ruud uitgenodigd, en de enigszins noodzaak uitgelegd. Er werd snel geschakeld en tijdens het eerste overleg al de nodige stappen gemaakt. Dit kon omdat de instructie helder en duidelijk was. Zodat de voorbereidingen en procedure snel geïmplementeerd kon worden. De audit was ook vrij snel. Ruud de Boer diende nog het een en ander te controleren. Ondanks dat zijn agenda bomvol was is er toch tijd vrij gemaakt om met ons de laatste puntjes op de i te zetten. Door de goede begeleiding kwamen we met vlag en wimpel door de audit heen. Nogmaals dank. Angelique van Wissen, H. Kroon Aannemersbedrijf B.V.
In overleg met een belangrijke opdrachtgever was het zeer wenselijk zo snel mogelijk FSC gecertificeerd te zijn. Gezien de drukte en weinig tijd hebben we besloten om de hulp in te schakelen van Ruud de Boer om het zo goed mogelijk te bewerkstelligen. Dit is ons heel goed bevallen. Ruud heeft ons in korte tijd wegwijs gemaakt in de wereld van FSC en ons geholpen met de voorwaarden die nodig zijn voor de certificering. Voor vragen en opmerkingen was Ruud ook altijd bereikbaar. Kortom een hele fijne samenwerking en de FSC certificering behaald. Minke Diever, Wolters Vastgoed Onderhoud
Vanwege de steeds grotere vraag naar FSC hout zijn wij als organisatie op zoek gegaan naar een partner die ons kon helpen in ons proces en begrijpt hoe de organisatie in elkaar zit. Ruud was een schot in de roos. Hij begreep snel wat we nodig hadden en waar de behoefte lag. Bovendien kon hij duidelijk uitleggen waar we op moesten letten en instrueerde hij ons personeel op de juiste manier. Hierdoor hebben we op korte termijn een FSC certificaat voor onze onderneming kunnen behalen. Zijn georganiseerde documentatie heeft hierbij een cruciale rol gespeeld. We kunnen Ruud van harte aanbevelen. Rob van Beek, (KAM-Coördinator) Willy Naessens Industriebouw
Voor een project was het voor ons van belang om op zeer korte termijn FSC te certificeren. Gezien er veel voor nodig is om een goed bedrijfsproces neer te zetten, hebben wij hiervoor de hulp ingeroepen van Ruud. Hij heeft ons geholpen om zeer snel en efficiënt een passend bedrijfsproces op te maken. Wij zijn erg blij met zijn begeleiding tijdens dit proces. Wij zullen Ruud zeker aanbevelen! Vioni van Gesink, Beukenholdt interieur op maat VOF
Vanuit onze klant ontstond de sterke wens om ook FSC gecertificeerde producten te kunnen leveren. Wij moesten, als belangrijke leverancier van deze klant, dan dus ook FSC gecertificeerde producten kunnen leveren. Als klein bedrijf hikten wij hier behoorlijk tegen aan, want veelal zijn de handboeken geschreven voor grotere organisaties, uiteraard aangepast waar nodig, maar door de opzet vaak dan slecht leesbaar. Wij gingen dus op zoek naar iemand die een leesbaar en bruikbaar document voor onze organisatie kon samenstellen. Onze wens om een handboek te krijgen van 10 bladzijdes was niet mogelijk (tenminste niet in een groot lettertype), maar aan onze opdracht voor een leesbaar en bruikbaar handboek is zeer zeker wel voldaan. Ruud begreep en vertaalde heel goed de noodzaak om zonder onnodige tekst het proces te bedenken en te beschrijven dat noodzakelijk was om aan alle eisen te voldoen voor de FSC certificering. Frank de Wilde, (Eigenaar/directeur) DF Industrial BV
Wij (als reeds Multisite FSC gecertificeerd bedrijf) zijn altijd redelijk goed door de externe audits gekomen. Echter waren wij soms wat onzeker over onze inmiddels ietwat verouderde bedrijfsdocumenten zoals de interne audits, handboek en werkinstructies. Hierdoor zagen wij wel eens op tegen de externe audits. Het was nodig om alles eens goed onder de loep te nemen en in een nieuw jasje te steken. Met als doel om alles weer helder, duidelijk en vooral waterdicht te hebben. Ruud de Boer heeft ons daar perfect mee geholpen. Zijn aanpak is helder en professioneel. Ruud heeft gezorgd voor een duidelijke structuur. Wij hebben veel aan zijn adviezen gehad. Hierdoor staan wij sterker in onze schoenen tijdens de externe audit, omdat wij alles zo goed op orde hebben. Daarnaast hebben we geleerd dat we wanneer er een afwijking is geconstateerd we de verwijzing in de reglementen vooral goed moeten raadplegen om te bepalen waar we aan moeten voldoen in dat geval. Dit scheelt een hoop onnodige stress. Jessica Groenhout Kolkman, (Medewerker Kwaliteit) Drukwerkdeal.nl
Ook wij kregen een aanvraag vanuit de opdrachtgever om FSC gecertificeerde producten te leveren. Ruud heeft ons ontzettend goed geadviseerd en heeft voor ons een FSC bedrijfsproces opgezet wat bij onze bedrijfsstructuur past en wat overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken is. Dankzij zijn inzet heeft het ons weinig moeite gekost om dit proces door te voeren. De audit die hierna volgde verliep dan ook prima. Wij zijn dan ook erg tevreden over zijn werkwijze en het behaalde resultaat. Wij kunnen hem dan ook aan iedereen aanbevelen die zijn FSC certificaat wil behalen. Bedankt Ruud! Mirella Quaak, (Kam-coördinator) BMN De Klerk Bouwmaatschappij
Dhr. De Boer heeft ons begeleid in de certificering van het FSC keurmerk. De informatie die hij gaf was goed transparant. Alle vragen die werden gesteld hebben goede uitleg en toelichting gehad. De verdere begeleiding die nodig was om het keurmerk te behalen is erg goed uitgevoerd, zelfs toen de agenda’s van collega’s niet geheel samen liepen. Over de nazorg zijn we ook tevreden. Sascha van Malestijn, (Officemanager) Hoogland Kozijnen
Precies zoals beloofd: snel, eenvoudig en goed! Dank Ruud, voor jou to-the-point begeleiding! Trudy van Senten, (Kam-coördinator) VDS Culemborg bv
Vandaag hebben wij onze eerste FSC® audit gehad. Het bedrijfsproces is samen met Ruud de Boer en Diony de Wit naar onze bedrijfsstructuur aangepast en met succes geïmplementeerd. De op maat gemaakte training hielp ook erg om het proces nogmaals door te lopen wat uiteindelijk makkelijk was om de audit door te lopen. Ik wil hen dan ook nogmaals bedanken en ik kan deze adviseurs dan ook bij iedereen aanraden! Tim Posthoorn, (Calculator/Werkvoorbereider) KVDM Bleiswijk
De doelstelling van Harmeling Interieurs was om zich binnen afzienbare tijd te certificeren voor zowel FSC & PEFC. Dankzij de externe hulp van Ruud de Boer is dit prima gelukt. De keuze voor Ruud is genomen omdat zijn aanpak er op is gericht het FSC/PEFC bedrijfsproces te implementeren binnen de bestaande werkwijze. Dit werkt zeer doeltreffend. Om een project uit te voeren in FSC of PEFC hoeven we hierdoor weinig extra handelingen te verrichten. Dit scheelt onnodige extra tijd en houdt het overzichtelijk. Ruud, bedankt voor de prima samenwerking. Ted Tibben, (Bedrijfsleider) Harmeling Interieurconcepten
Wij kwamen geregeld projectaanvragen tegen met FSC producten. Het was voor ons als Eilers Droge Afbouw dus van belang dat we een goed bedrijfsproces zouden opzetten om aan de FSC vereisten te voldoen, zodat wij een FSC certificering konden krijgen. Uiteindelijk hebben we dit weten te realiseren met behulp van de expertise en begeleiding van Ruud. Ruud is een vakkundige man die ons gericht en op een fijne manier heeft geholpen. Wij hebben fijn met Ruud samengewerkt en zouden hem zeker aanbevelen. Nogmaals bedankt voor je inzet en hulp, Ruud. Tom Kanters, (Senior Werkvoorbereider) Eilers Droge Afbouw BV
Bedankt Ruud voor de fijne samenwerking. Onze doelstelling was om in een heel kort tijdsbestek FSC & PEFC gecertificeerd te geraken. Door jouw goede instelling, snelle en accurate begeleiding is dat in record tempo gelukt. Heel veel dank namens Casala! Paul van der Winkel, (Director Operations) Casala Meubelen Nederland B.V.
Ook wij kregen een aanvraag om een offerte op te stellen voor een FSC project. Natuurlijk meteen gegoogeld en Ruud gevonden. Zijn goede referenties gelezen en meteen contact opgenomen. Ruud ging meteen voor ons aan de slag en ontzorgde ons volledig hierin. Ons bedrijfsproces was al grotendeels ingesteld op de FSC manier, dus voor ons weinig extra aanpassingen. Training en audit verliepen vlekkeloos, en wij kunnen dus ook met trots zeggen dat we FSC gecertificeerd zijn. Dank aan Ruud voor het snelle en adequate handelen en begeleiden. Ingrid Nieuwlands, Retail Compleet Bouw B.V.
Omdat Mondi duurzaam ondernemen belangrijk vindt en de Heerlen locatie steeds meer concrete vragen vanuit de markt kreeg om FSC gecertificeerde producten te leveren, is besloten ons als bedrijf te certificeren. Omdat wij intern binnen Nederland hier weinig ervaring mee hadden, daarnaast erg druk met andere projecten zijn, hebben wij Ruud de Boer gevraagd dit traject voor ons te begeleiden. Zijn transparante en pragmatische aanpak spraken meteen aan. Het hele traject is snel en structureel tot en met de audit prima begeleid met voor ons minimale inspanning. We zullen dan ook in de toekomst voor FSC en gerelateerde zaken graag Ruud blijven benaderen voor advies en hulp. Imre Peeters, Quality & Development Manager Mondi Heerlen
Tijdens de laatste FSC-audit bleek dat ons bedrijfsproces niet meer aansloot op de huidige FSC-standaard. Wij hebben Ruud benaderd om ons bedrijfsproces te herschrijven. Zijn rustige en vriendelijke aanpak zorgde ervoor dat het nieuwe FSC bedrijfsproces keurig is ingepast in onze bestaande werkwijze. Wij zijn erg tevreden over zijn aanpak en het uiteindelijke resultaat en zullen hem in de toekomst zeker benaderen voor verdere ondersteuning. Harold Schuurmans, Weijman Vastgoedonderhoud BV
Ruud heeft ons uitstekend geadviseerd bij het opzetten en het implementeren van het FSC bedrijfsproces in ons bedrijf. Het bedrijfsproces is overzichtelijk, doeltreffend en gemakkelijk te gebruiken. Ruud adviseert en ondersteunt het bedrijf tijdens het gehele proces, en hij neemt veel werk uit handen. Wij hebben het FSC-certificaat behaald dankzij Ruud. Wood Flame Moerdijk B.V. is Ruud dankbaar en wij zullen hem dan ook zeker aanbevelen. Bedankt voor de fijne samenwerking. Douwe van de Corput, Wood Flame Moerdijk B.V.
Als Mourik Groot-Ammers B.V. wilden we ons certificeren voor het FSC-keurmerk. Gezien we zelf de kennis en capaciteit niet in huis hadden, zijn we de samenwerking met Ruud de Boer aangegaan. We zijn vakkundig en efficiënt geholpen op weg naar ons certificaat. De certificering die volgde, leverde geen problemen op. Al met al erg tevreden, ook de training die gegeven is, was erg verhelderend voor alle betrokken medewerkers. Robert Noorland, KAM-coördinator Mourik Groot-Ammers B.V.
Ruud heeft ons goed begeleid om binnen korte tijd een efficiënt FSC-systeem neer te zetten. Bedankt voor de prettige samenwerking. G. van Beek, Van den Brink Montage BV
Bij Hercuton B.V kwam via een opdrachtgever het verzoek bij ons binnen, om op korte termijn FSC-certificering te bewerkstelligen. Ruud de Boer heeft ons snel en vakkundig geholpen om in korte tijd een sluitende FSC procedure op te zetten. De Audit die hierop volgde leverde dan ook geen problemen op. Ton van der Heijden, Kam-Coördinator Hercuton BV
Vanuit verschillende hoeken kregen wij de vraag of wij ook FSC maatwerk kunnen leveren. Hiervoor hebben wij contact gezocht met Ruud de Boer. Ruud heeft ons uitstekend geholpen met het verkrijgen van het certificaat; hij heeft alle besprekingen en trainingen helder en duidelijk voorbereid en er voor gezorgd dat wij onze audit met een goed resultaat hebben gehaald. Vooral leuk is het certificaat reclaimed materiaal: hiermee kunnen we producten hergebruiken en weer als FSC reclaimed leveren. Teun Vrolijk, The Set Company
Wij als scheepstimmerbedrijf hadden nog nooit te maken gehad met FSC, maar nu moesten wij een offerte aanbieden aan een instantie die het FSC certificaat verplicht stelde, anders had het geen nut om in te schrijven. Dus ik ben gaan googelen, en had al snel Ruud de Boer gevonden. Na een kennismakingsgesprek , hadden wij al gelijk een goed gevoel, en dat gevoel blijkt juist te zijn geweest. Ruud heeft voor ons alles tot in de puntjes geregeld, zonder dat wij daar zelf veel aan hebben moeten doen. Het was helder en duidelijk wat er op papier stond. Bij de audit hadden we ook geen enkele opmerking, dus wij hadden dan ook binnen zeer korte tijd het begeerde papier in handen. Wij kunnen niet anders zeggen dat het top geregeld is, en willen Ruud dan ook zeker aanbevelen. Ruud, nog hartelijk dank voor de fijne begeleiding en het snelle resultaat. Wim van Elzelingen, bedrijfsleider, Van Mameren Betimmeren bv.
Binnen Energiehout B.V hadden wij reeds een ISO 9001: 2008 en NTA 8080 certificering. Vanuit de klantvraag was er op korte termijn behoefte aan FSC. Verder was er de voorwaarde om FSC , ISO en NTA 8080 zoveel mogelijk te integreren binnen handboek en processen van Energiehout B.V. Dat is met inzet van Ruud de Boer gelukt en wel ruim binnen de afgesproken termijn en projectbudget. Ruud heeft snel inzicht in de lopende processen en kan dit snel en efficiënt vertalen in aanpassingen van processen en formats in het kader van duurzaamheidscriterium FSC. Richard Bouwman, Controller en kwaliteitsfunctionaris Energiehout B.V.

Ik zat aan tafel bij een klant over een project, we waren het eens over de prijs en toen overvielen ze me met de vraag: “ben jij FSC gecertificeerd?”
Ik moest daarop “nee” antwoorden en had die vraag ook nog nooit gehad, wel wist ik in grote lijnen wat het inhield, ik ben maar gaan googelen en had vlug in de papierenwinkel gekeken over de certificering en dacht: “laat ik me maar bij mijn werk houden en iemand zoeken die dit voor mij kan regelen”. Toen kwam ik Ruud tegen, na het eerste kennismakingsgesprek wist ik dat Ruud niet alleen over de kennis beschikt maar ook een aardige en meedenkende man is, hij heeft het hele traject begeleid en tips en adressen aangereikt, kortom voor mij weinig werk en een perfect verlopen traject met als resultaat nu de certificering.
Ik kan Ruud bij iedereen aanbevelen om te zorgen voor een zorgeloze certificering, bedankt Ruud.

Rob Sleegers,
Rob Sleegers Interieur/Meubelmakerij

Als u iemand zoekt die helder en rustig de FSC procedure van uw bedrijf kan opzetten of, in ons geval, komt doorlichten dan bent u bij Ruud de Boer aan het juiste adres. Geen poeha: gewoon eerlijk met oog voor de (kleine) ondernemer.
Trappenfabriek Sutmuller BV is tevreden.

Kees Lafeber,
Trappenfabriek Sutmuller BV

Daar was de mail: “FSC gecertificeerd! Gefeliciteerd!”
Maar wat ging er aan vooraf? Het was gezellig en leerzaam: in korte tijd wist ik precies waar ik op moet letten hoe ik FSC bij kan houden in ons eigen systeem en wat de valkuilen zijn.
De uitleg is duidelijk, de oplossingen simpel en in 6 weken tijd hadden wij ons certificaat.
Zonder Ruud was ons dat nooit gelukt: het had mij heel veel meer tijd gekost om dit alles uit te werken en uit te zoeken. Je hebt dubbel en dwars waar voor je geld en ik zou hem aan iedereen aanraden.
Door de passie die Ruud bij zijn vak heeft en de manier waarop hij het vertelt werkt erg aanstekelijk. In het begin is het wennen hoe je alles moet doen maar nu gaat het vanzelf.
Hartelijk dank Ruud: met heel veel plezier hebben wij ons certificaat gehaald en dan alleen door jou inzet en uitleg.

Paul en Joyce de Bruijn,
P.A.B. Timmerfabriek

Er werd ons gevraagd op korte termijn FSC te certificeren. Na rondkijken op het internet kwamen we Ruud de Boer tegen. Al snel besloten wij in zee te gaan met deze man. Hij heeft ons bedrijf geanalyseerd en is met een gedegen plan gekomen om een en ander in ons reeds bestaande control management systeem te implementeren. Dankzij zijn inzet heeft het onze medewerkers weinig tot geen moeite gekost om dit door te voeren. Met als resultaat dat er binnen een aantal weken een FSC certificaat kon worden afgegeven. Ruud, een man met kennis van zaken. Wij zijn blij dat hij ons op weg heeft geholpen.

Marjan van Vulpen van Dijk,
hoofd administratie
Focus Interieurprojecten bv

Omdat wij graag duurzaam ondernemen en er vanuit de markt een toenemende vraag naar een FSC claim komt hebben wij besloten ons als bedrijf te certificeren. Omdat wij als middelgrote onderneming erg druk zijn met onze dagelijkse projecten hebben wij Ruud de Boer gevraagd dit traject voor ons te begeleiden. Het resultaat mag er zijn. In een 3 stappen aanpak is het traject doorlopen en met zijn heldere presentatie zijn de betrokken medewerkers enthousiast geraakt.
Inmiddels hebben wij de eerste offertes kunnen uitbrengen waarop een FSC claim rust.
Wij hebben geen moment spijt gehad van de beslissing om dit traject uit te besteden en kijken er positief op terug.

B. van Lierop,
Van Lierop BV.

Per 1 oktober 2015 is de VLAQ Groep, gespecialiseerd in alle soorten vloeren, uitgebreid met een nieuwe divisie HOUT. Zowel vanuit de vraag in de markt als de wens vanuit onze eigen organisatie was een FSC-certificering een logische stap.
Maar wens en uitvoering zijn twee. In onze eigen organisatie ontbrak het aan tijd en kunde om op een korte termijn een (digitaal) systeem binnen de organisatie op te zetten.
Ruud de Boer is praktisch, onderlegd, flexibel en direct. Prima partner dus. Het resultaat mag er zijn. De eerste FSC projecten starten zeer binnenkort. Ruud, bedankt.

E. Verloove,
VLAQ Groep

Omdat Donkergroen met spoed het FSC-certificaat wilde halen hebben we Ruud opdracht gegeven om ons bedrijf op zeer korte termijn klaar te stomen voor FSC-certificering op basis van FSC-procedures die we zelf al eerder hadden opgesteld. Vanuit zijn praktische werkwijze en adviezen zijn onze bestaande werkprocessen zoveel mogelijk in stand gehouden en alleen op een aantal essentiële zaken aangepast.
Zijn uitgevoerde interne audits zijn helder en duidelijk. Donkergroen heeft dankzij Ruud de certificering binnen een paar weken geregeld kunnen krijgen.
Wij bedanken Ruud voor zijn inbreng en willen hem zeker aanbevelen.

Johan Lentz,
Hoofd Bedrijfsbureau & KAM
Donkergroen BV

Reeds langere tijd bestond de wens onze organisatie FSC® te certificeren. Een verdere uitbreiding en effectuering van onze duurzame bedrijfsvoering. Een acute eis van één van onze opdrachtgevers bracht deze certificering in een stroomversnelling.
Na één telefoontje naar Ruud is het proces direct in gang gezet. Ruud heeft na een grondig interview een FSC® bedrijfsproces op maat geschreven. Daarna zijn in gezamenlijkheid de benodigde formulieren opgezet en afgerond. Tijdens een interactieve training heeft hij alle (in)direct betrokken collega’s geïnstrueerd over de impact van de certificering en de te volgen procedures.
Een week later stond de audit door SCS gepland, die rimpelloos is verlopen. Zoals hij dat gewend is, was Ruud persoonlijk bij deze audit aanwezig.
Van het eerste telefoontje tot en met de audit heeft 7 weken in beslag genomen. Twee weken daarna was het officiële certificaat in huis. Wij hebben Ruud ervaren als een betrokken, deskundige en zeker ook ontzorgende partner die wij graag bij u aanbevelen.
Onze FSC certificering zetten wij actief in om ons product meerwaarde te geven voor onze opdrachtgevers maar zeker ook om onze ‘groene’ bedrijfsperformance en inkoopbeleid een toepasbare aanpak te geven.

Jan Kuijpers en Danny Sterrenburg,
Kuijpers Bouw Heteren B.V.

Nadat we min of meer hadden besloten om ons bedrijf FSC® te laten certificeren, gingen we op zoek naar een organisatie die ons daarbij zou kunnen helpen. Na wat Googlen kwamen we bij Ruud de Boer terecht. De eerste contacten waren al meteen heel prettig; geen druk of drang maar open en eerlijke voorlichting over de verschillende mogelijkheden. Zo wees Ruud ons ook meteen op de mogelijkheid tot groepscertificering, waarin hijzelf dan verder geen rol zou hoeven te spelen.
Wij besloten tot een zelfstandige certificering en vroegen Ruud ons daarop voor te bereiden. Dat traject heeft Ruud uiterst professioneel uitgevoerd. Hij hielp ons de procedures aan te passen en de juiste documenten te gaan voeren. Ook zijn uitleg en de verplichte training waren zeer verhelderend.

Irvin Barnard,
Directeur
Schuifkunst BV

We opened a new branch office in Amsterdam and needed to become a FSC certified company. We did not know whom to contact in Netherlands and so had to make phone calls and write e-mails to a few different FSC related companies. As usual, some were more proactive than the other and Ruud was the most proactive gentleman. We hired him as a consultant to prepare for FSC audit. One week before the audit, Ruud and I had an internal audit session and he pointed out many elements to be corrected for the actual audit. Today, my company had the actual FSC audit with an auditor and the audit went very smoothly. I would like to recommend Ruud. He has been very responsive and informative throughout the preparation process and his hourly rate is also reasonable.

Sang Oh,
Director of Strategic Accounts – Label
Hansol Europe B.V.

Doordat Van Dijk Afbouw regelmatig aan het werk is op projecten van de overheid kwam er steeds vaker de vraag om een FSC certificering. Aangezien we hier totaal geen ervaring mee hadden leek het ons raadzaam iemand hier voor in te schakelen. Via via kwamen we bij Ruud de Boer terecht en hier hebben we geen moment spijt van gehad. Van de kennismaking tot de FSC audit hebben we erg prettig samen gewerkt waarbij Ruud ons het meeste werk uit handen heeft genomen. Ruud kwam bij ons over als een zeer vakkundig iemand met veel verstand van zaken. We kwamen mede door hem gemakkelijk door de FSC audit heen. Vanaf heden mag Van Dijk Afbouw zich dus ook FSC gecertificeerd noemen. Ruud bedankt hiervoor.

Maikel van As,
Projectleider
Van Dijk Afbouw bv

In het begin zagen wij op tegen de enorme hoeveelheid van voorschriften die de FSC certificering met zich meebrengt. Ruud de Boer heeft ons enorm geholpen met het in kaart brengen van ons bedrijfsproces.
De pragmatische aanpak van Ruud de Boer heeft er voor gezorgd dat wij in korte tijd klaar waren voor de certificering en deze dus ook met goed gevolg hebben doorstaan.

Henk Smits,
COC-beheerder
Parthos BV Panningen

Ruud heeft ons op de juiste wijze geholpen met het opzetten van ons FSC bedrijfsproces en onze FSC procedure. Op een deskundige manier heeft hij ons geadviseerd. Onze medewerkers waren erg te spreken over zijn voorlichting en instructie met betrekking tot het FSC bedrijfsproces en de daarbij te verrichten activiteiten en controles.
Wij zijn dan ook erg tevreden over zijn werkwijze en het behaalde resultaat.

Gerard Brekelmans,
KAM-coördinator
Winters bouw & ontwikkeling

Om als bedrijf een FSC Certificering te halen, raden wij zeker Ruud de Boer aan. Zowel de uitleg, werkwijze en adviezen zijn duidelijk en helder. Het door Ruud gemaakte FSC bedrijfsproces, werkt makkelijk en is goed te overzien. CBA Tiel BV is zeer tevreden over Ruud, en zullen hem dan ook zeker aanbevelen.

Marcel Melkert,
Calculator/Werkvoorbereider
CBA Tiel BV

Mede door een grote aanbesteding kwam onze wens voor een FSC-certificering in een stroomversnelling terecht. Ruud de Boer wist daar snel en efficiënt op te schakelen, waarna hij ons in korte tijd heeft klaargestoomd om geauditeerd te worden. Met slechts enkele intensieve bijeenkomsten neemt Ruud veel van het werk uit handen, wat de druk op de organisatie minimaliseert en een sluitende FSC procedure garandeert!

Niek Kampinga,
Assistent Inkoper
Interfurn

Ruud, heel erg bedankt voor het snel handelen en adequaat implementeren van de FSC procedures binnen ons bedrijf.
Dankzij jouw adviezen en werkwijze kunnen wij op een zeer efficiënte wijze onze klanten nu FSC-gecertificeerde interieurproducten aanbieden.
Mijn advies: waarom proberen alles zelf uit te zoeken als Ruud de Boer dat beter kan!

Anton de Greef, hoofd inkoop
Van den Oever internationaal tentoonstellings- en interieurbedrijf

Ruud heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen om een sluitende FSC procedure op te zetten. Hij is deskundig en geeft gerichte adviezen  om de zaken zeer snel voor elkaar te krijgen.
Kortom : Indien u ook FSC gecertificeerd wilt worden en hulp nodig heeft, niet twijfelen,  maar Ruud bellen….

Ton Kooijman,
QHSE manager
AGC Eijkelkamp Goor

Ruud de Boer heeft ons snel en adequaat aan een FSC certificaat geholpen: zonder onnodig tijdbeslag ging hij doelgericht aan de slag, Zijn persoonlijke aanpak zorgde ervoor dat het FSC systeem keurig is ingepast in onze bestaande werkwijze, zodat we onze werkwijze nauwelijks hebben hoeven aanpassen. Wij zijn erg tevreden over zijn aanpak en het geboekte resultaat en kunnen hem bij u aanbevelen. Hans Venerius, bedrijfsleider Stoverink interieurbouw
Door het inschakelen van Ruud de Boer ben je verzekerd van een efficiënte en doelmatige A tot Z aanpak van je project, opdracht of certificeringtraject. Of de klus nu gering van omvang of complex is, er is geen excuus meer dat de uitvoering stagneert, want Ruud de Boer biedt een oplossing op maat en zorgt ervoor dat je adequate stappen maakt om je doel te bereiken. Monique Beukeboom, office manager Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR.