FSC Certificering

Voorbereiding en begeleiding van externe audits

Een externe audit is een belangrijk moment: dan zal blijken of het FSC / PEFC systeem het afgelopen jaar goed is toegepast. Vooral de eerste herhalingsaudit is in de praktijk een spannend moment omdat dan immers voor het eerst de praktijk wordt getoetst. Een goede voorbereiding van een externe audit omvat onder andere het volgende:

  • Is de FSC / PEFC procedure up-to-date?
  • Zijn de volumeregistraties bijgewerkt?
  • Is er een jaarlijks volume overzicht dat per produktgroep is uitgesplitst?
  • Is er een FSC / PEFC training geweest in het afgelopen jaar en is er een registratie van bijgehouden?
  • Heeft het zittende management de “self-declaration” getekend?
  • Hebben we goedkeuring voor ons logo-gebruik?

Een interne audit is een goede voorbereiding voor een externe audit. U krijgt hiermee de zwakke plekken boven water, maar vervolgens moeten deze uiteraard nog opgelost worden vóór de externe audit. Wij helpen u daar graag mee, zodat u bij de externe audit beslagen ten ijs komt. Desgewenst schuiven wij ook bij de externe audit aan om u ter zijde te staan.

Afspraak maken?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen en onze oplossingen m.b.t. het begeleiden van de externe audit te bespreken.

Bel me voor een vrijblijvende afspraak:
06 – 43 56 35 56.

Mailen kan natuurlijk ook:
ruud@houtcertificering.nl

Of u vult het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Uw naam*

Uw email *

Uw telefoonnummer *

Ruud de Boer (1961) is een ervaren FSC/PEFC COC lead auditor en zet de opgedane kennis in om u te helpen op FSC/PEFC gebied met oplossingen die altijd naadloos passen in uw bestaande manier van werken. Trefwoorden hierbij zijn: klant staat centraal, doelgericht, afspraak = afspraak, no-nonsense. Lees meer.