FSC orders binnenhalen

(Op gezette tijden publiceert Ruud de Boer tips en suggesties die u kunnen helpen bij uw FSC-werkzaamheden. Deze keer staat het “binnenhalen van FSC orders” centraal.)

“Wat kan je als FSC gecertificeerd bedrijf doen om FSC-orders binnen te halen?” Met enige regelmaat krijg ik deze vraag. Er zijn inderdaad verschillende mogelijkheden om “het geluk een handje te helpen”. Hieronder noem ik er een aantal en geef ik een korte toelichting:

1. Gebruik de FSC handelsmerken in het verkoopkanaal

Door de FSC handelsmerken te gebruiken kunt u uitdragen dat uw klanten bij u FSC gecertificeerde producten kunnen kopen. Denk hierbij aan uw website, een mailing, een nieuwsbrief, een persbericht, etc. Maar wist u dat u ook de handelsmerken mag gebruiken op bijv. een beursstand, een draagtas, op uw bedrijfsauto’s, folders etc. Er zijn erg veel mogelijkheden om handelsmerken te gebruiken maar altijd geldt: vraag vooraf goedkeuring aan bij uw Certificerende Instelling.

2. Maak gebruik van de FSC Marketingtoolkit

Onlangs heeft FSC een marketingtoolkit ter beschikking gesteld aan de certificaathouders. Deze Toolkit is onderdeel van de marketingcampagne “Forests for all forever”. Het biedt u mogelijkheden uw FSC producten te promoten. De Toolkit is per direct beschikbaar voor alle certificaathouders (met de inloggegevens van de labelgenerator). De materialen in de Toolkit zijn momenteel beschikbaar in het Engels. Aan Nederlandse vertalingen wordt de komende tijd gewerkt. Klik hier voor de FSC Marketingtoolkit.

3. Bied een FSC-gecertificeerd product aan

Breng uw klant eens op het idee om een FSC-gecertificeerd product te kopen door naast het gevraagde product ook een FSC-gecertificeerde variant aan te bieden.

4. Lever ongevraagd een FSC product aan uw klant

Wist u dat u altijd van een opdracht/product een “FSC opdracht/product” kunt maken, ook al vraagt uw klant er niet om? U brengt hiermee de klant op een idee zodat deze wellicht in de toekomst zelf FSC producten bij u gaat bestellen. Uiteraard moet u dan wel de FSC procedure volgen en FSC gecertificeerde materialen/producten gebruiken. U bent hiervoor dus niet afhankelijk van de vraag van uw klant: u kunt dus ook op eigen initiatief een “FSC opdracht/product” leveren.

Succes met het binnenhalen van meer (FSC-)orders!