FSC Certificering

Marktonderzoek: meer duurzaam hout en papier in Nederland!

Marktonderzoek: meer duurzaam hout en papier in Nederland!

Het marktaandeel in Nederland van duurzaam geproduceerd gezaagd hout, duurzaam plaatmateriaal en duurzaam papier/karton stijgt! Dit blijkt uit een studie van Stichting Probos waarin de markt in 2015 is onderzocht. Probos heeft deze studie nu voor de 5e keer uitgevoerd (in 2005, 2008, 2011, 2013 en 2015). Het betreft hier cijfers over de beschikbaarheid van dit hout en papier/karton op de Nederlandse markt. Het zegt niets over het feit of het aan de consument ook met een certificaat verkocht is. Onder “duurzaam geproduceerd” hout/papier wordt in deze studie verstaan dat het hout/papier voldoet aan FSC-, PEFC- of MTCS-certificeringssystemen.
85% van het gezaagd naaldhout dat op de Nederlandse markt is gebracht was “duurzaam”. Dit geldt ook voor 63% van het gezaagde tropische loofhout. Duurzaam plaatmateriaal heeft een marktaandeel van 88% en het marktaandeel duurzaam papier/karton dat op de Nederlandse markt kwam is 65%.

Voor meer informatie: zie de bron van dit artikel: Bosberichten 2017 nr. 3, verschenen in Houtwereld 1 september 2017.

Een keer kennismaken?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel me voor een vrijblijvende afspraak:
06 – 43 56 35 56.

Mailen kan natuurlijk ook:
ruud@houtcertificering.nl

Of u vult het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Uw naam*

Uw email *

Uw telefoonnummer *

Ruud de Boer (1961) is een ervaren FSC/PEFC COC lead auditor en zet de opgedane kennis in om u te helpen op FSC/PEFC gebied met oplossingen die altijd naadloos passen in uw bestaande manier van werken. Trefwoorden hierbij zijn: klant staat centraal, doelgericht, afspraak = afspraak, no-nonsense. Lees meer.