FSC- en PEFC Certificering voor interieurbouwbedrijven

Wij luisteren, denken mee en leveren!

Steeds meer overheden en bedrijven kopen duurzaam in. Voor bedrijven die eigen winkels hebben betekent dit bijvoorbeeld dat de meubels en inrichting FSC of PEFC-gecertificeerd moeten zijn. Omdat een interieurbouwer producten samenstelt uit vele verschillende onderdelen betekent dit een interieurbouwbedrijf er scherp op moet zijn dat elk onderdeel aantoonbaar FSC of PEFC gecertificeerd is, want alleen dan mag een product als “FSC of PEFC gecertificeerd” verkocht worden. Uiteraard geldt dit voor de gebruikelijke materialen als volhout en plaatmaterialen maar denk hierbij ook aan HPL en kantenband. In deze producten zitten namelijk veelal kleine hoeveelheden houtachtige vezels (papier) en dus moet ook dit aan de FSC regels voldoen.

HPL, Duropal, Trespa en kantenband is leverbaar als “FSC of PEFC gecertificeerd” maar slechts bij enkele leveranciers. In het geval dat een opdrachtgever niet voorschrijft welke leverancier of welk product gekocht moet worden, kan het interieurbedrijf er uiteraard voor kiezen om de HPL, Duropal, etc. als “FSC of PEFC gecertificeerd ” in te kopen bij de FSC of PEFC gecertificeerde leverancier. Maar het komt nogal eens voor dat klanten (of hun ontwerpbureau) eisen stellen aan de te gebruiken leveranciers of het te gebruiken materiaal. Het kan dan voorkomen dat geen gecertificeerd HPL, Duropal, etc. ingekocht kan worden omdat de aangewezen leverancier het betreffende materiaal niet kan leveren.

Uiteraard zijn hier oplossingen voor. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden om FSC of PEFC gecertificeerd te worden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

PEFC Certificering | Ruud de Boer: Advies bij FSC certificering en PEFC certificering

Hoe verloopt een FSC certificeringstraject?

Wilt u een idee krijgen hoe het FSC certificeringstraject ongeveer verloopt?
Klik dan hier.