FSC Certificering

FSC / PEFC Certificering voor interieurbouwbedrijven

FSC Certificering voor InterieurbouwbedrijvenSteeds meer overheden en bedrijven kopen duurzaam in. Voor bedrijven die eigen winkels hebben betekent dit bijvoorbeeld dat de meubels en inrichting FSC / PEFC-gecertificeerd moeten zijn. Omdat een interieurbouwer producten samenstelt uit vele verschillende onderdelen betekent dit een interieurbouwbedrijf er scherp op moet zijn dat elk onderdeel aantoonbaar FSC / PEFC gecertificeerd is, want alleen dan mag een product als “FSC / PEFC gecertificeerd” verkocht worden. Uiteraard geldt dit voor de gebruikelijke materialen als volhout en plaatmaterialen maar denk hierbij ook aan HPL en kantenband. In deze producten zitten namelijk veelal kleine hoeveelheden houtachtige vezels (papier) en dus moet ook dit aan de FSC regels voldoen.

HPL, Duropal, Trespa en kantenband is leverbaar als “FSC / PEFC gecertificeerd” maar slechts bij enkele leveranciers. In het geval dat een opdrachtgever niet voorschrijft welke leverancier of welk product gekocht moet worden, kan het interieurbedrijf er uiteraard voor kiezen om de HPL, Duropal, etc. als “FSC / PEFC gecertificeerd ” in te kopen bij de FSC / PEFC gecertificeerde leverancier. Maar het komt nogal eens voor dat klanten (of hun ontwerpbureau) eisen stellen aan de te gebruiken leveranciers of het te gebruiken materiaal. Het kan dan voorkomen dat geen gecertificeerd HPL, Duropal, etc. ingekocht kan worden omdat de aangewezen leverancier het betreffende materiaal niet kan leveren.

Uiteraard zijn hier oplossingen voor. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden om FSC / PEFC gecertificeerd te worden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Snel een FSC / PEFC Keurmerk nodig?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw plannen en onze mogelijkheden te bespreken.

Bel me voor een vrijblijvende afspraak:
06 – 43 56 35 56.

Mailen kan natuurlijk ook:
ruud@houtcertificering.nl

Of u vult het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Uw naam*

Uw email *

Uw telefoonnummer *

Ruud de Boer (1961) is een ervaren FSC/PEFC COC lead auditor en zet de opgedane kennis in om u te helpen op FSC/PEFC gebied met oplossingen die altijd naadloos passen in uw bestaande manier van werken. Trefwoorden hierbij zijn: klant staat centraal, doelgericht, afspraak = afspraak, no-nonsense. Lees meer.