Nieuwe FSC standaard projectcertificering

Standaard FSC projectcertificering aangepast

In het voorjaar van 2020 heeft FSC de al langer bestaande standaard voor projectcertificering (FSC-STD-40.006) aangepast: de nieuwe standaard kan nu ook gebruikt worden voor meerdere projecten (terwijl de vorige versie slechts voor één project gebruikt kon worden). FSC wil hiermee vooral bouwbedrijven tegemoet komen die tot nu toe aangewezen waren op de standaard voor “Chain-of-Custody” (FSC-STD-40.004). Veel bouwbedrijven klagen namelijk over de administratieve lastendruk die de “volumeregistratie” te weeg bracht.

In de nieuwe versie van de standaard voor projectcertificering zijn dan ook de eisen voor de “volumeregistratie” versoepeld. Er staan echter weer andere eisen tegenover die niet of minder voorkomen in de standaard voor “Chain-of-Custody”. Zoals zo vaak geldt ook hier “elk voordeel heb z’n nadeel”. Er zijn dan ook bedrijven die overstappen van de standaard voor “Chain-of-Custody” naar de standaard voor projectcertificering, maar veel bedrijven doen dat juist heel bewust niet. Wat is voor u de beste keuze?

De FSC Volumeregistratie

De “volumeregistratie” is een verplicht onderdeel in het FSC proces. Uiteraard zijn bedrijven vrij om deze tabel op te zetten zoals ze dat zelf graag willen: mijn klanten gebruiken hiervoor een heel eenvoudig tabelletje dat ik gemaakt hebt, dat keurig voldoet aan de FSC standaarden én waarmee bovendien ook aan andere eisen uit de FSC-standaard wordt voldaan. Hiermee bent u dus én weinig tijd kwijt bij het maken van een volumeregistratie én u spaart tijd bij het voldoen aan andere onderdelen van de FSC standaard. Meer weten? Neem eens contact op: ik kom graag vrijblijvend langs om het te laten zien.