PEFC COC Certificaat & keurmerk

Begeleiding bij het behalen van uw eigen PEFC COC certificaat of keurmerk

Wij luisteren, denken mee en leveren!

Veel PEFC-systemen lijken uitsluitend te zijn opgezet vanuit een behoefte om aan de PEFC-standaarden te voldoen. In mijn visie moet het precies omgekeerd: de systemen moeten zodanig opgezet worden dat ze optimaal ten dienste staan van uw bedrijf! Ik lever dan ook PEFC-systemen die voor u werken en niet andersom!

U wilt een PEFC certificaat? Wij begeleiden u bij het behalen van zo’n certificaat. Voor ons staat daarbij centraal dat u een PEFC-certificaat / PEFC-keurmerk krijgt dat zo goed mogelijk past binnen uw huidige manier van werken tegen een zo laag mogelijke prijs. Wij werken door heel Nederland.

U hoeft bij ons niet uw bedrijfsproces overhoop te gooien (zie ook de referenties). Daarin onderscheidden wij ons! Bij ons dus geen dikke stapels procedures en documenten! U krijgt een slank en praktisch PEFC-systeem, dat zowel bij aanschaf als bij gebruik (= onderhoud) lage kosten kent! Wij integreren het PEFC-systeem namelijk op een zorgvuldige wijze in uw huidige werkwijze. Onze aanpak staat of valt daarom met goed luisteren en meedenken.

Eigen PEFC COC certificaat / certificering

Deze persoonlijke aanpak begint al meteen bij de kennismaking: graag komen we namelijk bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen bekijken wat de beste manier is om uw organisatie PEFC / COC gecertificeerd te krijgen. U krijgt vervolgens een offerte op maat. Wij bespreken dan wat u wilt: wilt u dat wij u voor een vaste prijs helpen totdat u het PEFC COC certificaat heeft gehaald? Dan doen we dat.

Onze klanten geven over het algemeen de voorkeur aan onze aanpak.
Maar wellicht heeft u liever dat we u alleen de documenten aanreiken en verder doet u de implementatie in uw organisatie zelf? Ook hierbij helpen we u graag. Stel ons uw vragen over het PEFC COC certificaat.
Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken wij graag uw wensen.  


COC certificaat:

“COC-certificaat” staat voor “Chain of Custody-certificaat”. Chain of Custody betekent “Handelsketen” in het Engels. Als een klant een product koopt met een COC-certificaat dan weet de klant dat herkomst-claims die de leverancier doet over dit product, betrouwbaar zijn.

In de papiersector en de houtbranche wordt een COC-certificaat erg veel gebruikt om de klant van een product met houtvezels erin (denk aan kantoorpapier en houten deuren) de zekerheid te geven dat zijn/haar product uit een duurzaam beheerd bos komt. Er zijn 2 wereldwijd breed geaccepteerde COC-certificaten voor hout: FSC en PEFC. Hoe werkt zo’n COC-certificaat? Een boseigenaar die zijn/haar bos op een goeie wijze beheert kan het bos laten certificeren door een onafhankelijke certificerende instelling. Lukt dat, dan mag de boseigenaar de producten uit zo’n gecertificeerd bos verkopen met een hout keurmerk of “certificaat” (bijv. als “FSC-gecertificeerd” of “PEFC-gecertificeerd”) . Vervolgens verkoopt de boseigenaar de boomstammen aan de volgende schakel in de handelsketen (“Chain of Custody”), bijvoorbeeld een zagerij. De zagerij zaagt er balken en planken van en die worden weer verkocht aan de volgende schakel in de handelsketen: de timmerfabriek die er deuren van maakt. De timmerfabriek verkoopt de deuren aan een bouwbedrijf en dat bedrijf verkoopt de houten deuren weer aan de eindconsument: bijvoorbeeld de trotse eerste bewoner van een nieuwbouw huis. Omdat in dit voorbeeld zowel de zagerij, de timmerfabriek als het bouwbedrijf een FSC- of PEFC- COC-certificaat hebben, heeft de eindconsument de zekerheid dat zijn/haar deur ook daadwerkelijk gemaakt is van hout dat uit een duurzaam beheerd bos komt.

Hoe verloopt een PEFC certificeringstraject?

Wilt u een idee krijgen hoe het PEFC certificeringstraject of voor het COC certificaat ongeveer verloopt?

Klik dan hier.