Nieuwe FSC-COC-standaard FSC-STD-40-004 V3-0 gepubliceerd

Nieuwe FSC-COC-standaard FSC-STD-40-004 V3-0 gepubliceerd

FSC heeft de standaard voor chain of custody certificering herzien en goedgekeurd. De standaard FSC-STD-40-004 V3-0 is vanaf 1 april 2017 van kracht. Dat betekent dat certificaathouders vanaf 1 april 2017 maar uiterlijk 31 maart 2018 volgens de herziene standaard ge-audit worden. Met de herziening beoogt FSC chain of custody certificering te stroomlijnen en eenvoudiger te maken. Zo zijn in de in de herziene standaard relevante Advice Notes en interpretaties opgenomen.

Klik hier voor informatie over de nieuwe FSC-COC-standaard in 2021

De enkele veranderingen ten opzichte van de vorige versie zijn (let op: deze opsomming is niet volledig):

  • Vereiste voor transactie verificatie: bedrijven dienen op verzoek van de certificeerder of Accreditation Services International (ASI) mee te werken aan transactie verificatie door FSC transactie gegevens (zoals facturen) ter beschikking te stellen (paragraaf 1.7).
   • Voor bouwbedrijven (aannemers) is een aantal specifieke bepalingen opgenomen: paragraaf 4.4. (over materiaal balansen op projectniveau) en 5.8 (over vermelding van FSC-producten op bijlagen bij de factuur).
    • Enkele aanpassingen m.b.t. klachtenbehandeling en non-conforme producten.
     • Aanpassingen van enkele aspecten met betrekking tot uitbesteding.

Heeft u hulp nodig bij het aanpassen van uw FSC-systeem aan de nieuwe FSC COC-standaard? Aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen. Wij helpen u graag.

Een Nederlandstalige versie van de standaard wordt is ook gepubliceerd: klik hier
De Engelstalige versie vindt u hier.

Bron: www.FSC.nl

Wilt u hulp bij het omschakelen naar de nieuwe COC-standaard?